top of page

Familjefotograf Hudiksvall

Jag är din familjefotograf i Hudiksvall, HälsinglandJag fotograferar familj, lifestyle, gravid och nyfödd och min stora drivkraft är att föreviga er, precis som ni är. Prislista och bokningsformulär finns HÄR.

För mig är bilder en guldgruva, både nu och allt eftersom tiden går. Man kan aldrig ana hur värdefulla sådana minnen kan bli en dag, både för barn och föräldrar och kommande generationer. Det är också ett sätt att frysa tiden, att få komma ihåg de knubbiga låren, de små fingrarna och den lilla lena nacken. Tiden susar förbi och barnen växer så fort, att kunna gå tillbaka och minnas är ovärderligt.

Logo Tove Larsson_vita bladsvartblad.png

Hur går det till?

01  BOKNINGSFÖRFRÅGAN OCH SUPPORT
Om jag är rätt familjefotograf för er, skicka in en bokningsförfrågan via formuläret nedan! Jag återkommer inom någon arbetsdag så bokar vi in datum, tid och plats. Ni får all information och support ni behöver inför er fotografering för att ni ska känna er så trygga som möjligt.

02  ER FOTOGRAFERING

Dags för fotografering! Fokus ligger hela tiden på att göra det till en rolig, mysig och minnesvärd stund för alla. Jag vill att känslan ska vara lugn och avslappnad och jag hjälper till med enkla direktiv och förslag för att fånga ögonblicken.

03  EFTERARBETE OCH LEVERANS

Efter fotograferingen skapar jag ett urval av era bästa bilder som skickas till er inom 14 dagar, i ett vackert webbgalleri. Där väljer ni enkelt ut de bilder och produkter ni vill köpa, och betalar därefter. Sedan får ni ert färdiga bildgalleri och eventuella produkter!

Logo Tove Larsson_vita bladsvartblad.png

Se några familjefotograferingar

Nedan hittar du ett större urval från några utvalda fotograferingar från olika årstider och miljöer. Observera att det inte är hela familjernas urval, du får se en stor del men inte allt!

Klicka på respektive bild för att se galleriet!

WEBB.png
WEBB.png

Tor med familj

WEBB.png
WEBB.png
WEBB.png
WEBB.png
WEBB.png
WEBB.png
 • Vilken årstid ska vi fotograferas?
  Det här är högst individuellt och jag tycker verkligen att alla årstider har sina fördelar. Sommaren erbjuder grönska och blomsterängar och ni slipper ha en massa tjocka kläder på er. Hösten är min mest populära årstid för familjefoto med tanke på alla färger i naturen och att mysiga stickade plagg gör sig fint på bild. Vintern ger ett mjukt ljus och tillgång till solnedgång utan att behöva vänta till sena kvällen, det gäller bara att klä sig med lager på lager för att hålla värmen. Våren har jordnära bleka färger som blir så vackert på bild. Så välj den årstid du tilltalas av, men försök hellre att välja en tid för fotografering när du gärna vill föreviga barnen utifrån deras ålder.
 • Vad ska vi ha på oss för kläder?
  Ni ska välja kläder ni känner er bekväma i och som ni tycker passar. Det enda jag brukar nämna är att svart och andra väldigt mörka färger är svårt att få bra på bild, särskilt på överkroppen. Så välj hellre något ljusare toner för kamerans skull. ​ Är ni flera som ska fotograferas är det väldigt fint att matcha varandra med plagg som går i samma toner.
 • Hur går fotograferingen till?
  blabla
 • Vi är inte bekväma framför kameran, vad gör vi?
  Det är mer vanligt än ovanligt att känna så som vuxna, ska ni veta. Nästan alla nämner det! Men jag brukar ändå uppmuntra er föräldrar att vara med på åtminstone en liten del av fotograferingen med tanke på hur sällan man annars lyckas samla alla på samma bild. Jag lovar att hjälpa er kring hur ni ska göra så att ni inte behöver känna er obekväma, de flesta är positivt överraskade över hur lätt det faktiskt gick!
 • Vad gör vi om barnen inte gör som vi säger?
  Det här är också en oro som är vanlig inför fotograferingen, att ens barn är busigt, har spring i benen, är blygt, eller vill gör annat än att fotograferas. Men jag kan bara säga att det brukar alltid lösa sig! Jag gör vad jag kan och ni föräldrar gör vad ni kan och resultatet brukar bli toppen! Så försök att inte känna någon oro för det, se till att barnen är mätta och så utvilade som möjligt så har vi finfina förutsättningar.
 • Vi bor en bit ifrån, går det att lösa?
  Självklart! Antingen kommer ni till mig för fotograferingen, eller så kommer jag till er! Utanför Hudiksvalls kommun tar jag 40 kr/mil i reseersättning (har fasta priser till Sundsvall, Gävle, Ljusdal och Söderhamn, hör av er för info!). Jag vill gärna fotografera er även om ni inte bor i närområdet!
 • När ska vi boka gravidfotografering?
  Det är individuellt när det passar bäst att fotograferas som gravid, det beror på hur du känner dig och hur du mår. Vanligt är mellan vecka 25 och 35. Boka gärna in det i god tid så att du är säker på att det finns en tid till dig sedan! Men självklart går det att höra sig för spontant också!

Har du en annan fråga? Maila mig gärna så hjälper jag dig!

Priser och bokning

Gäller från 26/1-2023

FOTOGRAFERINGSKOSTNAD

1200 kr

Betalas vid bokning

(helg- och kvällstillägg 600 kr)

DETTA INGÅR ALLTID

- Full support innan fotograferingen och en guide inför er fotografering

- Noggrant utvalda fotoplatser som garanterar er vackra bilder

- Kostnadsfri ombokning vid sjukdom eller dåligt väder

- Fotografering 30-60 min

- Ett vackert personligt galleri där du själv väljer vilka bilder du vill ha

BILDPAKET

Efter att du fått se dina foton i webbgalleriet, väljer du ett av dessa bildpaket:

LILLA PAKETET - 2000 kr

5 digitala högupplösta foton ingår, du väljer själv vilka bilder du vill ha.

MELLANPAKETET - 4000 kr

10 digitala högupplösta foton + en fine art-förstoring 30x40cm (värde 650 kr), du väljer själv vilka bilder du vill ha.

STORA PAKETET - 6000 kr
ALLA digitala högupplösta foton (hela webbgalleriet) + en fine art-förstoring 30x40cm + en vacker fotobok med 13 uppslag (värde 2000 kr).

SEPARATA DIGITALA FOTON: 600 kr/st

 

Alla paket går att delbetala på tre månader.

Läs mer om produkter här.

Logo Tove Larsson_vita bladsvartblad.png

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vad roligt att ni är sugna på att boka en fotografering! Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort. Håll koll även i den skräppost, ibland hamnar mitt svar där! Ser framemot att höras av!

Tack för ditt meddelande! Jag återkommer så fort jag kan!

bottom of page