top of page

Vi blickar mot vår | Familjefotograf Hudiksvall Hälsingland

Nu är våren här! Även om jag i skrivande stund har en lite gnagande känsla i magen av snön som väntas komma i natt här i Hälsingland. Men det är ju alltid så - minst ett trist bakslag när man är hundra procent redo för vår, och besvikelsen lika stor varje år! Men nu är mars snart slut, och det betyder att det faktiskt ÄR vår på riktigt, och den snö som kommer så ovälkommet den här tiden på året smälter alltid bort snabbare än man kunnat ana.



Den här vintern har jag verkligen maxat med många underbara vinterfotograferingar. Det var absolut lite på prov jag lanserade den typen av fotografering, dvs en kortare fotografering till lite lägre pris för att passa när det är kallt om vintern och man ändå inte kan utnyttja hela fotograferingstiden på samma sätt som man kan göra resten av året. Men det har verkligen varit en hit och jag är så glad att jag har en massa fina vinterbilder på lager nu! Vintern gör sig otroligt bra på bild, så är det bara 🖤 Med det sagt kommer jag högst troligt köra samma upplägg även nästa vinter mellan januari och mars. Men nu blickar vi inte framåt fullt så långt tycker jag, utan stannar vid den ankommande våren!



Våren är en ganska kort årstid fotomässigt, jag tycker att den har en tendens att övergå mer mot sommar ganska snabbt, redan i mitten av maj börjar grönskan komma tillbaka och det gör att det ser mer och mer somrigt ut. Och i början av juni är det ju som grönast och den blommande perioden är snart igång. Så det är främst april och maj som är VÅR och de månaderna ser alltså relativt olika ut på bild. April ger inte så mycket färg i bilderna, något jag tycker är väldigt vackert. De färger som finns är neutrala och mjuka, ljuset är också mjukt! Oftast klarar man sig med stickade tröjor dessutom, så tiden av jackor och frusna barn är över. Jag tycker att det passar perfekt att vara i skogen, små skogsvägar eller på stranden den här årstiden! I maj blir det som sagt alltmer somrigt, och värmen smyger sig också på, så känslan i bilderna blir mer och mer som sommar.





0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page